9 redenen om video te gebruiken op je website

video film visuele content inbound marketing

We worden steeds meer overspoeld met video’s en hoeven er niet meer voor achter de televisie te zitten. Tegenwoordig zijn ze werkelijk overal: van etalages en in bussen tot op je telefoon. Terwijl lezen voor veel mensen een fijne manier is om informatie tot zich te nemen, blijven we visueel ingestelde wezens die informatie beter opslaan als het met beelden wordt gepresenteerd. Het is dan ook geen wonder dat campagnes die gebruik maken van video, de aandacht trekken.  

Waarom jij ook zou moeten overwegen om iets met video’s te doen? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom. Ik heb er hieronder 9 voor je onder elkaar gezet om je te overtuigen (mocht je nog niet overtuigd zijn ;)). Heb ik nog een reden over het hoofd gezien? Laat het me weten in een reactie!

1. Visuele content is populair, helemaal als het beweegt

Youtube is een van de grootste zoekmachines. Meer dan 50% kijkt regelmatig video’s online (55% elke dag en 78% minstens een keer per week)

2. SEO: Video’s verbeteren je vindbaarheid

Google geeft video’s een prominente plek op de resultatenpagina. Met video’s die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines als Google (SEO), maak je een grote kans dat die video’s op de eerste pagina van de zoekresultaten komen te staan. Ook omdat er veel minder video’s online staan dan ‘gewone’ webpagina’s met tekst.

Hier zijn 3 tips voor de zoekmachine optimalisatie van video’s:

  • Geef je video een sprekende titel met daarin relevante sleutelwoorden (zoekwoorden). Zorg voor de juiste woordcombinaties zonder dat het ten koste gaat van de leesbaarheid van de titel.
  • Maak een transcriptie van je videocontent. Google kan audio en bewegend beeld nog niet zo lezen als tekst. Dus door je video naar tekst te vertalen (een aan de voorkant onzichtbare, alternatieve tekst) kan Google de video ‘lezen’, herkenning en hoog in de zoekresultaten plaatsen.
  • Promoot je video’s op meerdere platformen. Naast je website ook op youtube, facebook en andere kanalen die geschikt zijn voor het delen van video’s. Zo vergroot je ook je bereik en kan je video ook bekeken worden door mensen die normaal niet op je website zouden landen.

3. Mensen begrijpen video’s sneller en beter

Niet iedereen leert op dezelfde manier. De een kan prima uit de voeten met tekst, de ander onthoudt en begrijpt dingen beter als hij of zij iets hoort en een derde persoon moet iets voor zich zien om het te snappen. Door video toe te voegen aan je website bedien je ook die mensen die de voorkeur geven aan beeld en geluid. Sommige dingen zijn bovendien lastig in woorden te vatten en makkelijker om te laten zien, waardoor het ook begrijpelijker wordt voor de lezer, of kijker in dit geval.

4. Video’s krijgen de aandacht (en houden die ook vast)

Video’s krijgen meer aandacht van mensen dan andere vormen van content, terwijl we tegenwoordig dagelijks juist een overload aan informatie voorgeschoteld krijgen, wat we allemaal moeten verwerken. Op een of andere manier lukt dat beter met film dan met tekst op dit moment. Mensen onthouden video’s ook beter! Zeker 80% van de internetgebruikers onthoudt de video-advertenties die ze gewild of ongewild te zien krijgen.

5. Mensen converseren meer door video’s

Visuele content krijgt op social media meer engagement en video’s al helemaal. Mensen zijn na het zien van een video meer geneigd iets te kopen, een inschrijving te doen of andere actie te ondernemen.

6. Je krijgt meer e-mail click-throughs

Bij het vorige punt las je al dat video’s voor meer engagement zorgen. Dit geld ook op het gebied van e-mailmarketing. Als jij in je e-mails, nieuwsbrieven bijvoorbeeld, een video plaatst, wordt er 2 à 3 keer zo vaak doorgeklikt naar de website.

7. Een video is als een visitekaartje

In video kun je laten zien hoeveel je weet, hoe goed je kunt spreken voor publiek, hoe competent je overkomt: kortom, een video is een geweldig visitekaartje. Wie zich blootgeeft in een video, wordt sneller authentiek gevonden. Zo kan een video van jezelf of van de oprichter van je bedrijf ook veel meer impact hebben dan een wervend geschreven tekst over de geschiedenis van je bedrijf. En met een geanimeerd filmpje kun je kleuren en stijlen gebruiken die overeenkomen met de huisstijl van jouw organisatie en zo je branding versterken.

8. Video’s zijn inmiddels al een stuk voordeliger

Had je tot een jaar of tien geleden vreselijk dure apparatuur, films en productiebedrijven nodig om een video te produceren, tegenwoordig kun je voor een paar honderd euro een kort filmpje laten maken. En voor de creatieveling: voor hetzelfde bedrag heb je een camera, microfoon en video editing software om je eigen films te produceren.

9. De levensduur van evenementen wordt verlengd

Wie investeert in seminars, trainingen en andere bedrijfsevenementen, kan het leven van deze vaak dure events verlengen met videocontent. Neem je sprekers op en plaats video’s van hun presentaties online. Heb je een evenement waar veel klanten komen? Richt een hoekje in met een camera en vraag je klanten om een referentie of reactie op video. Maar er eventueel een leuke fotobooth van, met accessoires, en mensen maken er geheid gebruik van.

Bronnen:

0 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *