Twitter header afbeelding toevoegen? Pas op!

Sinds deze week is het mogelijk om een header foto boven je Twitter profiel te plaatsen. Daarnaast kun je nog steeds je pagina achtergrond aanpassen, zodat die past bij de huisstijl van je bedrijf. Of bij je persoonlijkheid.

Er is echter een catch: Twitter plaatst namelijk je biografie en je profielfoto bovenop de header foto. Gebruik je een foto met een lichte achtergrond, dan wordt je biografie onleesbaar. En heb je een foto waar net iets boven het midden van de foto een belangrijk element staat, dan wordt daar je profielfoto overheen geplaatst en dat geeft een lelijk effect. Hieronder zie je wat ik bedoel: boven elkaar zie je mijn profielpagina voor het toevoegen van de headerfoto, en er na. Ik ben een kikkerhoofd!

Twitter profielpagina zonder headerfoto

 

Twitter profielpagina met header foto

 

Waar moet je op letten?

Twitter raadt aan om voor de header foto een afbeelding te nemen van 1200 x 600 pixels. Hij wordt echter getoond op een formaat van 520 x 260 pixels, dus zo lang je dat als minimum aanhoudt en je er in ieder geval voor zorgt dat de hoogte-breedte verhouding van je foto 1:2 is, zit je goed.

Gebruik een foto met een relatief donkere achtergrond, en zorg er voor dat het belangrijkste beeldelement op de foto niet in het midden staat, maar uiterlijk op 1/3 van het beeld, links of rechts.
Ik heb nog geen mooie Nederlandse voorbeelden gezien van een goede Twitter header foto. Jij wel? Laat hieronder dan even een berichtje achter! Dit weekend zal ik eens even mijn best gaan doen om mijn Twitter profielpagina weer een beetje op te knappen.

Doe je veel met Twitter? Lees dan ook even het artikel over het schrijven van een goede Twitter bio.

0 I like it
0 I don't like it

One Comment

  1. Thanx voor de info!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *