Top tien resources voor Facebook Timeline bedrijvenpagina's

Als je een Facebook “page” of bedrijvenpagina hebt, dan heb je de melding vast al wel gezien: de nieuwe Facebook Timeline paginalayout is beschikbaar voor bedrijven. En dat niet alleen, met ingang van 30 maart worden alle pagina’s verplicht overgezet naar de nieuwe layout.

Omdat er behoorlijk veel verandert, is het verstandig om de overgang naar de nieuwe layout goed voor te bereiden. De belangrijkste vernieuwingen:

 1. Het is niet langer mogelijk om niet-fans naar een bepaalde tab te sturen en bestaande fans naar een andere. Dergelijke “doorway” pagina’s werden vaak gebruikt om nieuwe bezoekers met een lokkertje over te halen om de pagina te “liken”. Dat kan straks niet meer.
 2. Iedere pagina krijgt een grote(!) header afbeelding
 3. Je kunt voortaan privé-berichten uitwisselen met fans.
 4. Je kunt bepaalde berichten boven aan de pagina vastpinnen, zodat ze niet uit het zicht verdwijnen als je regelmatig statusupdates plaatst of veel reacties krijgt
 5. Tabs heten nu apps en je kunt er maar maximaal 3 duidelijk zichtbaar maken, heb je er meer, dan worden die lastiger vindbaar

De beste resources om je voor te bereiden

Wil je weten wat de veranderingen inhouden en wil je zorgen dat jouw Facebook pagina er ook na de overgang naar de nieuwe timeline nog geweldig uitziet? Bereid je dan voor met onderstaande resources. En volg meteen de Pinterest pagina waar ik Facebook timeline resources verzamel! Heb je nog geen Pinterest account, plaats een reactie onder dit artikel en dan stuur ik je een uitnodiging.

 • Learn Facebook Pages: Video van Facebook zelf met uitleg over timeline pages. (EN)
 • Molblog: Goed artikel op Molblog met alle vernieuwingen in de timeline en aanbevelingen hoe je er het beste gebruik van maakt. (NL)
 • TechCrunch op Scribd: De Timeline for pages product guide van TechCrunch. Makkelijker te lezen als je hem download, maar daarvoor moet je je wel aanmelden via facebook of een gratis scribd account nemen. (EN)
 • TechCrunch: TechCrunch artikel met alle wijzigingen. (EN)
 • Frankwatching: Handig overzicht met alle afmetingen van de verschillende afbeeldingen en tekstblokken in je timeline. (NL)
 • Tom Wierper: Handige ontwerptips voor de nieuwe timeline pagina’s. (EN)
 • Socialmediab2b.com: 5 tips voor B2B bedrijven voor succesvolle Facebook timeline pagina’s. (EN)
 • Louise Myers: Goed artikel over het maken van goede afbeeldingen voor je timeline tabs. (EN)
 • Wolf Howl SEO blog: Overzicht van alle wijzigingen en wat je moet weten voor ze definitief worden op 30 maart 2012. (EN)
 • Creative Guerilla Marketing: Om inspiratie op te doen. 20 voorbeelden van bedrijven die de nieuwe timeline al gebruiken. (EN)
 • Standout Online Canada: Als je een hele snelle update wilt: een Infographic met de belangrijkste wijzigingen, gericht op het MKB. (EN)

Heb jij nog meer goede artikelen, checklists, e-books, infographics, enz. over dit onderwerp gezien? Meld het even in een reactie! Alvast bedankt.

0 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *