Mijn favoriete SEO-artikelen van deze maand

stock-photo-147024479

Af en toe vraag ik me wel eens af waarom ik eigenlijk over zoekmachine-optimalisatie schrijf als er al zoveel verschrikkelijk goede content online staat. Dus dat ga ik nu ook gewoon niet doen. In plaats daarvan verwijs ik je graag naar 4 opvallende, nuttige, nieuwe en gezaghebbende artikelen die ik de afgelopen weken tegenkwam. Onmisbaar leesvoer voor iedereen die een groot deel van zijn webbezoekers van Google krijgt of koopt.

1) De gebroken beloften van Google

Google-kenner Danny Sullivan haalt uit naar de zoekmachinegigant. In de afgelopen twee jaar hebben ze al twee keer een belofte gebroken. Zo werd Google Shopping van een gratis manier voor online winkels om hun producten te etaleren een betaalde advertentietool. En ondanks de belofte van Google dat er nooit banneradvertenties op de resultatenpagina van de zoekmachine zouden komen, is men daar nu wel mee aan het testen… boefjes zijn het. En wie er precies verantwoordelijk voor is blijft onduidelijk, want Google weigert te zeggen wie aan het hoofd staat van ‘Search’. Zouden ze de zoekmachine niet meer zo belangrijk vinden?

2) Ongebruikelijke tools voor zoekwoordonderzoek

Wil je starten met zoekmachine optimalisatie, dan moet je weten waar je op gevonden wilt worden. Dit is een uniek overzicht van onverwachte en ongewone tools die je kunnen helpen bij de eerste fase van het zoekwoordonderzoek.

3) Ranking factoren voor lokale zoekresultaten

Als je zoekt naar ‘loodgieter Amsterdam’, op basis waarvan bepaalt Google dan welke loodgieter bovenaan komt te staan? Je leest het in dit artikel.

4) Schema.org voor beginners

Pas op: technisch! Maar wel goed uitgelegd. Door informatie op je website op een bepaalde manier te labelen (dit is een product, dit is een recept, dit is een film en dit is de regisseur, enz), maak je hem beter vindbaar bij Google. In dit artikel wordt duidelijk uitgelegd hoe je het doet.

0 I like it
0 I don't like it

One Comment

  1. Hartelijk dank voor het handige rijtje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *