Gratis infographic tools getest deel 2: Easel.ly

In deze tweede blog over gratis infographic tools die Inboundmarketing.nl heeft getest behandelen we de infographic tool Easel.ly.

Aanmelden bij Easel.ly

De startpagina van deze infographic tool geeft de mogelijkheid om eerder gemaakte infographics te bekijken en een tutorialfilmpje te kijken. Rechtsboven kun je je aanmelden. Nadat je je gebruikersnaam, mailadres, wachtwoord en naam hebt opgegeven, kun je direct aan de slag. Je krijgt geen bevestiging per e-mail.

Starten met Easel.ly

Je komt op een overzichtspagina in je browser zodra je inlogt, waar je kunt kiezen uit 15 gratis designs. Ook kun je ervoor kiezen om zelf een design maken. Zodra je op een design klikt, kom je direct in de editor terecht. Deze editor is eigenlijk een versimpelde vorm van een beeldbewerkingsprogramma. Je kunt alles slepen, veranderen en je kunt een raster aanzetten om de verhoudingen in de gaten te houden.

Easel.ly infographic

Easel.ly tool features

De Easel.ly tool is een zeer dynamische tool. Je kunt naar hartenlust bestanden uploaden en elementen toevoegen, weghalen en van kleur en vorm veranderen. Kies uit de diverse achtergronden, iconen, of voeg tekst toe in het lettertype van je huisstijl. Wel is het zo, dat je je design goed moet kiezen, want naast de standaard iconen die je overal aan kunt toevoegen, zijn sommige iconen alleen in bepaalde designs beschikbaar. Ook is er geen aparte editor voor diagrammen. Mocht je dus een grafiekje of piechart in je infographic willen, moet je elementen zoals blokken en tekst zelf bij elkaar sprokkelen en in de juiste verhoudingen zetten.

Easel.ly designs

Easel.ly Infographic Iconen

Easel.ly tool gebruiken

De Easel.ly tool is voor iemand die verstand heeft van beeldbewerking goed te gebruiken. Je kunt vrij schuiven met alle elementen in het stramien, daardoor moet je wel kennis en inzicht hebben in verhoudingen en positionering. Gelukkig is er een undo knop. Ook moet je goed kunnen inschatten hoe groot je bijvoorbeeld een percentage visualiseert door middel van een cirkel. Het is een betaversie, dus er zitten af en toe wat bugs in. Kopiƫren en plakken van tekst werkt bijvoorbeeld niet naar behoren en af en toe verdwijnen iconen ineens naar de achtergrond bij het knippen en plakken. De infographic moet je tenslotte zelf opslaan, er is geen autosave functie. Wel krijg je hier een herinnering voor zodra je uitlogt.

Easel.ly Infographic opslaan

Beperkingen

Bij deze editor is het belangrijk dat je goed let op details en misschien ook al eerder aan beeldbewerking hebt gedaan. Omdat er zoveel aanpassingsmogelijkheden zijn, kun je lange tijd bezig zijn om het juiste beeld te maken. De designs zijn beperkt in hoogte en breedte, daarom kun je soms niet al je data kwijt in je infographic. Het is wel een erg mooie tool om te gebruiken wanneer je weinig informatie hebt, mits er een inhoudelijk passend design is voor je data.

Het eindresultaat

Easel.ly is een tool die ervoor zorgt dat simpele visualisaties met niet al teveel data op een esthetische manier worden weergegeven. Easel.ly is minder geschikt voor diagrammen, maar des te meer geschikt voor visualisaties met iconen, tekst en voor percentageweergaven. Hieronder zie je het voorbeeld van onze data in Easel.ly, zodat je zelf kunt oordelen of je je data op deze manier wilt visualiseren.

Ga naar deel 3: Piktochart

Easel.ly infographic eindresultaat

De gratis infographic tools blog is een bijdrage van Coqisha.

0 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *