Google Webmaster Tools nu met Site Perfomance

Er doen al een tijdje geruchten de ronde dat Google zijn zoekalgoritme gaat aanpassen en de snelheid waarmee een website geladen wordt gaat gebruiken als een van de ranking factoren. Dat zou betekenen dat een site waarvan de pagina’s sneller laden, een hogere positie krijgt in de zoekresultaten.

We zullen moeten afwachten of dat echt het geval gaat zijn, maar het is wel opvallend dat Google zijn Webmaster Tools uitbreid met Site Performance: statistieken over de snelheid van je website, en suggesties om die te verbeteren. Om je eigen site op een aantal snelheidsbepalende factoren te onderzoeken kun je een Firefox plug-in downloaden, Page Speed genaamd. Wellicht de eerste stap op weg naar de aanpassing van het zoekalgoritme?

Hoe dan ook, het is een bijzonder nuttige tool. Niemand houdt er van om 4, 5, 10 seconden te moeten wachten tot een webpagina volledig in beeld verschijnt. Dus hebben we Inboundmarketing.nl site even bekeken met Page Speed: er is ruimte voor verbetering! Snel maar weer aan de slag dus…

0 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *