Google suggesties: filosofie voor beginners

Wat Google suggesties ons leren over wat mensen écht zoeken.

Terwijl je je zoekopdracht aan het intikken bent, probeert Google deze vaak al voor je af te maken. Komt Google met een goede suggestie, dan scheelt dat typwerk. Vaker echter komt Google met suggesties die niets te maken hebben met wat je hoopt te vinden, maar die je wel aan het denken zetten. Hieronder volgt een lesje “Filosofie 101”, met dank aan Google.

Volgens Google zijn de suggesties onder meer gebaseerd op de queries die door anderen zijn ingegeven, dus behalve het aantal zoekresultaten voor iedere suggestie, zie je aan de suggesties zelf ook wat de mensheid kennelijk bezig houdt.

Waarom…?

Waarom? De belangrijkste filosofische vraag in de geschiedenis van de mensheid. En wat willen we het liefste weten: Waarom gaan mannen vreemd??? Het is niet zeker dat deze vraag het meest gesteld wordt, maar hij wordt kennelijk het vaakst beantwoord.

Waarom?

Ik wil…

Meer dan 4 miljoen resultaten voor "ik wil een baby"? Waar komt die vergrijzing dan vandaan? En er zijn wel mensen die van hun auto af willen, maar "ik wil een nieuwe auto" staat niet in de lijst? Blijft ook 2010 een slecht jaar voor de autobranche…

google resultaten voor ik wil

Hoe krijg ik…?

Vergelijkbare vraag als hierboven, andere formulering. We vragen op verschillende manieren om een slank middel, maar in aantal resultaten wint de vraag naar meer energie. Uiteindelijk, als we tussen de regels door lezen, willen de meeste mensen gewoon sex. Toch?

Google resultaten voor hoe krijg ik?

Leven is…

Gelukkig. Een snelle optelsom leert dat veel meer mensen een positieve kijk hebben op het leven dan een negatieve.

Google resultaten voor leven isGeluk is…

Geluk is gevaarlijk? He? Dat wist ik niet… maar waarom dat zo is wordt kennelijk op 155.000 manieren uitgelegd.

Google resultaten voor geluk is

Ondertussen, in het Engels sprekende deel van de wereld…

Vanwege het veel grotere taalgebied leveren zoekopdrachten in het Engels vaak nog leukere resultaten op dan in het Nederlands. En voor wie nog niet overtuigd is van de filosofische aard van onze Angelsaksische medewereldbewoners geven we u de eerste en laatste suggestie bij de vraag "What are"…

Google resultaten voor what are
 

0 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *