Facebook IPO: knaller of sisser?

Volgens de meeste geruchten wordt de prijs van de nieuwe Facebook aandelen op 17 mei a.s. vastgesteld, en kan er vanaf volgende week vrijdag gehandeld worden. Op basis van de afgegeven prijsrange zou Facebook nu maximaal 96 miljard dollar waard zijn. Met pak hem beet 900 miljoen leden is dat toch 100 dollar per lid. Wow! Ik ben dus in elk geval 100 dollar waard!

Of niet? Er zijn namelijk ook geruchten dat de vraag naar Facebook aandelen een stuk minder groot is dan oorspronkelijk verwacht. Al hoef je je als particulier Nederlands beleggertje geen illusies te maken: aandelen voor de introductieprijs kopen kunnen wij vergeten.

Hetgeen de vraag oproept: is investeren in Facebook uberhaupt een verstandige beslissing? Zou het aandeel echt gaan stijgen? Is Facebook in de ogen van beleggers meer waard dan 96 miljard? Persoonlijk denk ik van niet. Ik denk dat de levensverwachting van om het eender welk sociaal netwerk maximaal een jaar of vijftien is. Dat betekent dat de verwachte winsten waarop de koers van het aandeel is gebaseerd, nooit gerealiseerd gaan worden. Noem me pessimistisch, maar ik verwacht dat Facebook over een jaar of tien, twintig, allang weer vervangen is door een new, new thing.

En wat denk jij? Beleggen in Facebook, doen of niet? Laat het weten via de poll hieronder.

[polldaddy poll=”6218838″]

En voor de echte gokkers onder ons: Degene die bij de reacties hieronder de slotkoers van het aandeel op vrijdag 15 juni het beste voorspelt, kom ik persoonlijk een fles champagne brengen! Alleen inzendingen tot en met 17 mei tellen, anders is het te makkelijk… Mijn voorspelling: $ 22,50. Wie biedt meer/minder?

0 I like it
0 I don't like it

6 Comments

  1. Ik denk nog lager! $ 17.98

    ;-)

  2. Ik zet in op $35.. Maar niet met echt geld ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *