Europese LinkedIn en Facebook statistieken

Wil je weten hoeveel Facebook gebruikers Nederland op dit moment telt? Of welk land deze maand het meest actief gebruik maakt van LinkedIn? En of er meer vrouwen of mannen gebruik maken van sociale media? Jonge of oude mensen? Het is vaak lastig om aan up-to-date statistieken te komen over sociale media. En op cijfers van een jaar oud zit niemand te wachten, want als er één ding vast staat, dan is het wel dat die niet meer kloppen. Dus wat te doen?

Facebook en LinkedIn hebben in ieder geval een geweldige oplossing om altijd over actuele statistieken te beschikken. Doe alsof je wilt adverteren! Zodra je het proces om een advertentie te plaatsen start, krijg je de mogelijkheid om je doelgroep te selecteren. Als je dat doet, zie je ook onmiddellijk uit hoeveel personen die doelgroep bestaat. Zo leer je makkelijk dat er op dit moment bijna 3,3 miljoen LinkedIn accounts actief zijn, en 6,3 miljoen Facebook accounts.

En zo zijn er talloze selectiemogelijkheden: van bedrijfsgrootte en functies (LinkedIn), tot hobbies en relatiestatus (Facebook). Oude cijfers opnemen in je presentatie is dus nooit meer nodig! Je hoeft namelijk niet echt te adverteren om deze gegevens boven tafel te krijgen: je kunt zonder problemen het proces halverwege afbreken, als je de cijfers hebt gevonden die je zocht. Maak dus snel advertentie-accounts aan voor Facebook en LinkedIn via deze links, en leer alles over de gebruikers van deze sociale media!

Hieronder vind je alvast een overzicht van de top tien Europese landen wat betreft Facebook en LinkedIn gebruik. Zowel in absolute aantallen, als in procenten van de totale bevolking. (Bron van de bevolkingscijfers: www.nationmaster.com)

LinkedIn in Europa

Top 15 landen met de meeste LinkedIn gebruikers

LinkedIn gebruikers in Europa

De UK staat met afstand bovenaan. Kijken we echter naar het aantal LinkedIn gebruikers als percentage van de totale bevolking, dan krijgen we een heel ander beeld. Ierland en Denemarken scoren ineens substantieel beter, Frankrijk en Italië verdwijnen naar het einde van de lijst…

Top 15 landen met het hoogste percentage LinkedIn gebruikers

Aantal LinkedIn gebruikers als percentage van de bevolking

Facebook in Europa

In absolute aantallen Facebook gebruikers heeft Turkijke de UK inmiddels ingehaald. Ook zie je dat Facebook veel homogener is verspreid dan LinkedIn: het aantal Facebookers als percentage van de totale bevolking laat veel minder grote verschillen zien dan bij LinkedIn. Wat wel opvalt, is dat de Scandinavische landen absoluut voorop lopen met hun Facebook adoptie. Zouden ze daar soms niets beters te doen hebben, tijdens die lange, donkere winters?

Top 15 landen met de meeste Facebook gebruikers

Aantal Facebook gebruikers

Top 15 landen met het hoogste percentage Facebook gebruikers

Aantal Facebook gebruikers als percentage van de bevolking

Als je de exacte aantallen wilt weten waarop deze grafieken gebaseerd zijn, dan kun je hier een Google Spreadsheet bekijken met de cijfers.

0 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *