Een evenement promoten met LinkedIn

LinkedIn kan een belangrijke bron van bezoekers zijn, mits je het actief gebruikt natuurlijk. Omdat LinkedIn in tegenstelling tot Facebook bijna uitsluitend zakelijk wordt gebruikt, is het ook niet vreemd om het medium in te zetten voor zakelijke mededelingen.

Bijvoorbeeld om een seminar, training, webinar of ander evenement dat je organiseert, te promoten. Dat kan heel eenvoudig met de Events toepassing in LinkedIn. Als je daar een evenement toevoegt, krijgen de mensen in je netwerk het te zien. Geven zij vervolgens aan dat ze het evenement denken te gaan bezoeken, dan zien de contacten in hun netwerk dat ook weer. Bovendien kunnen alle LinkedIn gebruikers jouw evenement zoeken op trefwoorden.

Hieronder wordt beschreven hoe je een evenement aanmaakt op LinkedIn. Een kleine waarschuwing: volg deze stappen alleen uit als je een ├ęcht evenement wilt promoten, want testen en probeersels kunnen niet verwijderd worden, zoals ik aan den lijve heb ondervonden…

LinkedIn Events

1) Ga naar www.linkedin.com en log in.

2) Kies in het menu bovenaan de pagina voor More en klik vervolgens op Events.

3) Klik op de gele knop rechts in beeld Create an event.

4) In het eerste scherm vul je nu details van het evenement in zoals de naam, tijd en locatie. Ook kun je hier een logo toevoegen.

5) Klik op Continue. In het tweede scherm heb je ruimte om een uitgebreidere omschrijving van het evenement in te vullen, vul je de branche in, kun je een aantal tags toevoegen en geef je de link naar de website van het evenement.

6) Klik weer op Continue.

7) In het derde en laatste scherm kun je kiezen of je het evenement wilt doorplaatsen op je Facebook en Twitter accounts. Omdat je dit beter handmatig kunt doen, kun je het beste kiezen voor skip this step.

8) Je evenement staat nu online en je bent zelf als eerste deelnemer toegevoegd. Al jouw relaties kunnen nu zien dat je dit evenement hebt aangemaakt en dat je er heen gaat.

9) Vraag dus je collega’s op LinkedIn om ook aan te geven dat ze het evenement gaan bijwonen. Op die manier krijgen ook al hun relaties het evenement te zien!

0 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *