De week van Twitter

Vorige week kwam Twitter met een aantal nieuwsberichten die de moeite waard zijn om te delen. Dit zijn de aankondigingen in een notedop:

Twitter gaat net als Facebook en Google+ met bedrijfspagina’s komen. Op dit moment wordt een test gedaan met 21 bedrijven, waaronder McDonalds en ons eigen Heineken. Helaas zijn de nieuwe bedrijfspagina’s nog niet zichtbaar in Nederland. Naar verluidt bieden ze bedrijven meer ruimte boven aan de pagina voor hun eigen branding. Ook kunnen bedrijven bepaalde tweets een vaste plek geven boven in hun stream. Meer nieuws als de functie breed beschikbaar wordt! In de tussentijd kun je hier een aantal voorbeelden zien.

De Twitter pagina’s krijgen een compleet nieuwe look. Dat wordt wennen, maar het ziet er wel mooi uit! Ook hiervoor geldt dat de wijzigingen de komende weken uitgerold gaan worden en op dit moment nog niet zichtbaar zijn voor Nederlandse twitteraars. Maar Twitter heeft een mooi filmpje online gezet waarin je het nieuwe uiterlijk vast kunt bewonderen.

Het wordt mogelijk om tweets te embedden op webpagina’s. Als je tot nu toe een tweet van iemand op je website wilde laten zien, moest je een screenshot maken en de tweet als afbeelding opnemen. Maar straks kun je een stukje html-code opnemen op je pagina waarmee je de ‘echte tweet’ kunt tonen. Hoe dat werkt, wordt uitgelegd op de developers pagina’s van Twitter (hint: en het is makkelijker dan het klinkt!).

En tenslotte: minder aandacht heeft gekregen dat de officiĆ«le twitter buttons voor op je site ook in een nieuw jasje zijn gestoken. En verkeerd zijn vertaald! In plaats van bijvoorbeeld ‘volg Inbound_nl’ staat er nu ‘volgen Inbound_nl’. Eens kijken wanneer ze die fout corrigeren…

0 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *