De leukste infographics voor de feestdagen

Infographics, wie is er niet gek op. Dataporno in de vorm van kekke plaatjes met cijfers en statistieken, die je het idee geven dat je er nog iets van opsteekt ook. Geen wonder dat in de afgelopen drie jaar het aantal zoekopdrachten naar de term infographics zo ongeveer is verachtvoudigd.

En het mooie is: er is geen onderwerp zo gek of je kunt er wel een infographic over maken! Over de feestdagen, bijvoorbeeld. Hieronder vind je een opsomming van de acht leukste kerst en oud&nieuw infographics van dit jaar, met hun meest saillante statistieken.

Klik op de titels om te infographic in kwestie te bekijken. Fijne feestdagen!


The Business of Christmas

Business of ChristmasEngelse (dus niet Amerikaanse) infographic over kerstaankopen, office Christmas parties (70% heeft dit jaar een thema) en de gemiddelde bedragen die per gezin worden uitgegeven aan kerstcadeaus in Europa (Nederlanders zijn het krenterigst met “maar” 390 Engelse pond of ongeveer 470 euro. Ook leuk: een overzicht van de populairste kerstcadeaus van de afgelopen decennia. Wie wordt er niet nostalgisch bij het zien van een Rubik’s Cube?

 

Christmas infographic

Niet zo’n spannende naam, maar deze infographic komt wel uit kerkelijke kringen en is bovendien zeer informatief. Wist je bijvoorbeeld dat een goede Christmas pudding na 25 jaar nog gegeten kan worden? En dat er zeventien kerstbomen in het Witte Huis staan die samen goed zijn voor meer dan zesenveertighonderd rode kerstballen? Kijk, dat dacht ik al. Nu weet je het dus wel!

What is Santa’s Carbon Footprint?

Christmas CarbonHoe groen is vadertje kerst? Want die rendieren zullen wel aardig wat methaangas uitstoten, en dat is natuurlijk een gevaarlijk broeikasgas… Om alle kindertjes een cadeau te brengen moet de kerstman ruim 120 miljoen kilometer afleggen met 321.000 ton cadeautjes achterin zijn slee. Volgens de mensen van Ethical Ocean levert dat een uitstoot op van bijna 70 miljoen ton CO2, en dan hebben we het nog niet eens gehad over al het pakpapier of de uitstoot van de speelgoedfabriek op de Noordpool. Gelukkig wordt ook uitgelegd wat de kerstman kan doen om zijn werk milieuvriendelijker te maken.

The Logistics of the Holiday Season

Een uitstekend voorbeeld van content marketing is de infographic van de logistieke dienstverlener Derby LLC. Het Amerikaanse ‘holiday shopping season’ begint al op 1 november en duurt dus wat langer dan bij ons, maar de cijfers liegen er dan ook niet om. Zo zijn juweliers voor bijna 30% van hun omzet afhankelijk van de feestdagen. En leggen de vrachtwagens van UPS gezamenlijk 500 miljoen mijl af per seizoen – oftewel, ongeveer de helft van de afstand aarde – Jupiter.

MCommerce is coming to Town

MCommerceVolgens deze infographic over mobile commerce wordt dit jaar ongeveer 11% van alle online kerstaankopen in de UK met een mobieltje gedaan. En een kwart van de Britten neemt een mobieltje mee als ze gaan winkelen om ter plekke prijzen te kunnen vergelijken en productreviews op te kunnen zoeken. De grootste belemmeringen voor mobile commerce zijn de grootte van het scherm en de scherpte van de beelden, volgens ruim 40% van de ondervraagden. 88% van de ondervraagde smartphone gebruikers zou alleen maar mobiel kopen als de online retailer een transactie-app had.

The 12 Facts of Christmas

12 grappige “feiten” over kerstmis van het Engelse Noise, Inc. Zo blijkt 40% van al het speelgoed dat kinderen met kerst krijgen in maart alweer stuk te zijn! En de Engelsen tikken met kerst niet alleen 25 miljoen kerstpuddingen weg, maar ook 57 Olympische zwembaden vol bier. Leuk gedaan is dat je onderaan de infographic vier QR-codes vindt, waarmee je nog eens vier extra weetjes over 2011 kunt vinden.

A Tree-Mendous Christmas

OK, deze is van vorig jaar, maar hoeveel kan er in een jaar tijd veranderd zijn aan het gebruik en de geschiedenis van kerstbomen? Volgens deze Engelse infographic werd de eerste kerstboom in het jaar 1510 in Litouwen gebruikt. En de eerste kunstboom stond in 1747 in Duitsland! Verder hebben 2 van de 3 Engelse huishoudens kunstbomen in huis en liggen daar gemiddeld 16 pakjes per kind onder. Dat is veel!

The Tale Of The New Year’s Fail

New Year's FailErg grappige Amerikaanse infographic over goede voornemens, en hoe vaak die wel niet stranden. Populairste voornemen: meer bewegen. Maar liefst 62% van de Amerikanen neemt zich dit voor. Geen wonder, want samen komen de Amerikanen deze feestdagen zo’n 300 miljoen (US) ponden aan! Jammer dat ongeveer 40% van de mensen die een nieuw trainingsprogramma starten daar binnen zeven weken alweer mee stopt. En na 12 weken is 70% alweer afgehaakt. En waarom? De top drie smoezen luidt: ik heb geen tijd, ik heb geen geld, en ik ben te moe. Klinkt dat bekend…?

0 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *