De 9 allerbeste zoekmachine optimalisatie (SEO) resources

Of we het nu leuk vinden of niet, voor de meeste websites is Google nog steeds de belangrijkste bron van bezoekers. Dat wil zeggen: als je er tenminste voor zorgt dat je website een beetje vindbaar is. Niet voor niets geven Europese marketeers in The State of Inbound Marketing Europe aan dat ze de meeste leads verwachten binnen te krijgen via zoekmachine optimalisatie.

Best belangrijk dus, dat SEO. Maar hoe pak je het aan? De eenvoudigste oplossing is: grijp de telefoon of stuur een mail en schakel Inboundmarketing.nl in. Maar wie graag de moeilijke route kiest, of gewoon leergierig is, verwijs ik graag naar de negen allerbeste informatiebronnen over SEO die ik ken. Hou je vast:

 1. Een goed startpunt voor wie nog niet veel kennis heeft van SEO is deze Beginner’s Guide van SEOmoz.
 2. Rechtstreeks van de bron: In deze video geeft Google’s SEO guru Matt Cutts aan wat we de komende maanden kunnen verwachten op het gebied van SEO.
 3. Hoe scoor je bij Google? Uitgebreide blauwdruk in 25 stappen van SEOmoz.Als je maar 1 artikel leest, kies dan deze!
 4. Actief in verschillende landen? Lees hoe je een internationale SEO-strategie implementeert
 5. Back to basics. Hoe vindt Google webpagina’s? Goede uitleg over crawling, indexing en ranking
 6. Het belang van een goede website navigatie voor je SEO-inspanningen
 7. Heb je een lokaal bedrijf? Dan moet je zorgen dat je lokaal te vinden bent. Dit artikel is meer een overzicht van bronnen over lokale SEO dan een artikel op zich, maar erg compleet.
 8. Inkomende links zijn nog steeds belangrijk voor je vindbaarheid! Ga er even voor zitten en bookmark deze pagina, want een grotere verzameling artikelen over linkbuilding dan in deze Big Ass List of Link Building van Paddy Moogan zul je niet vinden.
 9. Een online boek in negen hoofdstukken. Mooi opgemaakt en super compleet, deze Advanced Guide to SEO is een must als je echt wilt weten hoe je SEO uitvoert.

Heb je zelf een favoriet SEO-naslagwerk dat je mist in dit overzicht? Deel het in een reactie hieronder!

0 I like it
0 I don't like it

3 Comments

 1. Fijn overzicht weer! Thanks!

 2. ben altijd benieuwd naar nieuwe manieren, dus hartstikke fijn dit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *