De 7 beste Facebook resources van afgelopen maand

Facebook is leuk om over de verhuisperikelen van je vrienden te lezen, de schattige foto’s van hun kroost te liken of om de foto’s te zien van de gerechten tijdens hun laatste etentje. Maar hoe je er als bedrijf geld aan kunt verdienen, is voor veel mensen nog behoorlijk onduidelijk.

Toch zijn er mensen die daar in slagen. In elk geval zijn er veel mensen die je kunnen vertellen hoe jij dat zou kunnen aanpakken. Uit de enorme hoeveelheid aan Facebook “how to’s” van de afgelopen weken heb ik mijn zeven favoriete hulpbronnen geselecteerd. Je vindt ze hieronder in een random volgorde. Voor alles wat je altijd al wilde weten over Facebook, maar nooit durfde te vragen! Klik op de titels van de paragrafen om naar de betreffende website te gaan.

1) How to use Facebook for Business

De bezige bijen van Hubspot hebben in juni een nieuwe versie van hun gratis ebook gepubliceerd over het nut van Facebook voor bedrijven. Als je verder niets anders wilt lezen, dan is dit ebook een handige introductie! Vul het formulier in om het te mogen downloaden of geef mij even een seintje, dan mail ik het je…

2) Jon Loomer’s website

OK, deze website is niet nieuw, maar ik heb hem pas vorige maand ontdekt. Deze digital marketing consultant schrijft veel, vaak en interessant over Facebook. Als je je aanmeldt voor zijn nieuwsbrief, kun je het ebook “The 6 Secrets to Facebook Marketing Success” downloaden. Dat is een mooie start als je meer met facebook wilt gaan doen! (Wil je dat niet, geef dan mij even een seintje bij de reacties, dan stuur ik het je toe).

3) De 50 grootste bedrijfspagina’s op Facebook

Beter goed gejat dan slecht bedacht, luidt het gezegde (toch?). Daarom is het een goed idee om eens te kijken bij de 50 Facebookpagina’s van bedrijven met de meeste fans. In de lijst van de maand juni vind je overigens alleen maar consumentenmerken, geen business-to-business bedrijven. Leuk ideetje voor een nieuwe top 50, bedenk ik nu…

4) Pagemonitor.nl

En in dezelfde categorie als hierboven: Op Pagemonitor.nl vind je een actueel overzicht van de 100 grootste Nederlandse Facebook bedrijvenpagina’s (en Nederlandstalige; de KLM pagina kom je dus niet tegen). Ook hier veel consumentenbedrijven, en televisieprogramma’s en voetbalclubs. Ter inspiratie, en ook omdat het interessant is om te zien welke Nederlandse bedrijven nu echt werk maken van Facebook marketing.

5) The power of Like

Vorig jaar gaf “cijferkanon” ComScore een whitepaper uit over de kracht van Facebook fans en vooral van de vrienden van je fans. Dit jaar komt het bedrijf met deel twee van het whitepaper, met nog meer data over het koopgedrag van fans en hun vrienden. Op Marketingfacts, via de link hierboven, lees je een goede samenvatting van dit whitepaper. Wil je de originele whitepapers ontvangen, geef mij dan even een seintje of download ze bij ComScore zelf.

6) Facebook post optimization

Er zijn al heel veel artikelen geschreven over hoe je succesvolle Facebook berichten moet schrijven. Waarbij “succesvol” betekent: berichten die veel gedeeld en geliked worden. Dit artikel bespreekt vier factoren die van belang zijn, legt goed uit waarom ze van belang zijn en geeft bovendien nuttige tips en tools. Zeer de moeite van het lezen waard.

7) Facebook advertentievoorbeelden

Wil je op Facebook adverteren maar weet je niet goed hoe je je advertenties moet maken? Dit blogartikel van Hubspot geeft tien voorbeelden van advertenties die werken, en legt uit waarom ze goed zijn. Het zijn wel allemaal Engelstalige voorbeelden, maar de uitleg maakt duidelijk waar je op moet letten. Overigens: als je echt met Facebook advertenties aan de slag wil, moet je Killer Facebook Ads van Marty Weintraub lezen. Dat geeft echt alle ins en outs, creatieve idee├źn en targeting mogelijkheden! Beschouw het artikel hierboven als een mini-mini versie van dat boek.

0 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *