De 11 beste inspiratiebronnen voor je volgende contentmarketing productie

Contentmarketing is hot. Of het nu gaat om het produceren van e-books, video’s of een blog: het blijkt dat potentiële klanten graag naar je luisteren (of kijken) als je iets interessants te melden hebt. En laat dat nu net de uitdaging zijn!

Soms is het makkelijk om iets te bedenken waar je jouw publiek mee kunt helpen, boeien, informeren of onderhouden. En soms heb je geen inspiratie. Ongeveer zoals ik nu. Daarom dit artikel: De top elf manieren om inspiratie op te doen voor je volgende contentmarketing productie!

Check je mailbox. Wat voor vragen krijg je zoal van klanten die je publiekelijk zou kunnen beantwoorden? Stelt iemand telefonisch of persoonlijk een interessante vraag, noteer hem dan om later te verwerken.

Leg de voordelen van jouw product of dienst uit aan je neefje of nichtje van 8. Als je het kunt uitleggen op een manier die ze snappen en die ze boeit, heb je een goed verhaal. Bonuspunten als je moeder het ook kan volgen.

Inhaken op het laatste nieuws is vaak ook succesvol. Bekijk de trending topics op je Twitter “Ontdekken” pagina.

Google auto-complete komt soms ook met interessante suggesties als je begint met het intikken van een zoekopdracht. Onderstaand voorbeeld is misschien niet heel spannend, maar probeer het eens met verschillende vragen. Kijk op GooglePoetics als je me niet gelooft!

Mislukkingen uit het verleden, bij jezelf of bij klanten. Het doet misschien een beetje pijn, maar klanten lezen niet alleen graag succesverhalen: ze willen ook graag weten wat er mis kan gaan en wat je daarvan kunt leren.

Successen uit het verleden. Duik in je web statistieken of  in je marketingsoftware en bekijk wat je meest populaire artikelen, e-books, enzovoort tot nu toe waren. Kun je een deel 2 produceren van een van deze items? Of een update, als versie 1 inmiddels is verouderd?

LinkedIn Nieuws. Het is nog in bèta, maar op LinkedIn Nieuws vind je de artikelen die het meest besproken en gedeeld worden in jouw netwerk. Zitten daar onderwerpen bij waar je op kunt inhaken?

Laat je inspireren door andere contentmarketeers. Op het blog The Content Strategist en op Digiday vind je voorbeelden van succesvolle contentmarketing acties.

Maak een lijstje. Waar het ook over gaat, lijstjes doen het altijd goed. Lijstjes met oneven aantallen items schijnen het bovendien beter te doen dan lijstjes met even aantallen. Vandaar ook deze top 11!

Verzamel bestaande content. Als je zelf niets nieuws weet te bedenken, verwijs dan naar andere resources op het internet. Verzamel de beste artikelen over een bepaald onderwerp, de laatste statistieken, de meest interessante infographics. Verpak ze in een nieuw artikel, in een Pinterest board zoals dit, of in een YouTube videokanaal.

Kijk op Quora en LinkedIn Antwoorden om te kijken of er vragen worden gesteld die relevant zijn voor jouw branche. Zo ja, dan zijn dat mooie onderwerpen om over te schrijven/vertellen.

0 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *