Er zijn nog veel organisaties die een goede website hebben, maar hun vingers niet durven branden aan een blog op de website. En dat is jammer, want het bijhouden van een blog biedt enorm veel online kansen! Welke? Dat lees je hieronder. In deze post geef ik je zeven redenen om een blog te te integreren en te onderhouden op je website.
1. Blogs zijn leuke content om op social media te delen
Daarmee samenhangend, een blogbericht is een goede reden om een twitteren en/of op andere sociale kanalen te delen dat er iets te lezen valt op je website. Zonder een blogbericht kun je slechts ‘reclame’ maken wat weinig kliks oplevert. Het geeft je communicatie in sociale media dus meer body.
2. Blogs genereren traffic naar je website
Allereerst genereert een blog traffic naar de website. Vooral in combinatie met sociale media zoals Twitter en Facebook. Op het moment dat je op Twitter en/of Facebook zomaar een berichtje deelt met een link naar de website zal dit niet zoveel kliks opleveren omdat er geen prikkel is om de website te bezoeken. Als je echter een blogbericht deelt met een pakkende titel (Bijvoorbeeld “Begin met bloggen! 7 redenen om meteen aan de slag te gaan ;-)) dan zal dit veel meer kliks opleveren. En uiteindelijk dus meer kennismakingen met jouw organisatie.
3. Je presenteert jezelf als expert binnen je vakgebied
Een blog helpt om je als organisatie te positioneren als een expert in het vakgebied. Als je veel blogt over het specifieke werk wat jullie als organisatie doen zal dit steeds meer opgemerkt worden. Je bent daarmee niet meer alleen een organisatie die iets doet, maar ook een organisatie die iets weet. Hiermee bouw je ook aan een stuk ‘betrouwbaarheid’ binnen de markt. Hierdoor zul je merken dat je ook een vaste groep ‘geïnteresseerden’ aan je gaat binden. Dit biedt allerlei kansen in de toekomst.
4. Met blogs kun je ‘top-of-mind’ blijven bij je doelgroep
Met een blog blijf je door nieuwsfeeds e.d. ‘top of mind’. Daarmee bedoel ik dat mensen steeds meer gebruik maken van bepaalde feeds. Dat kan een RSS reader zijn of gewoon Twitter of je Facebook Timeline. Er zijn ook apps die feeds laden van gecombineerde bronnen zoals Flipboard. Door regelmatig te bloggen kom je veel voor in dergelijke feeds. Dat levert op den duur meer naamsbekendheid op waardoor mensen sneller aan je zullen denken.
5. Een blog stelt je in staat interactie te creëren
Dit vraagt wel wat investering qua tijd en inzet, maar een blog stelt bezoekers in staat te reageren. Zo kun je als organisatie in dialoog treden met geïnteresseerden. Zeker voor organisaties die hier in Nederland alleen een stuk marketing en communicatie hebben zitten, is dit interessant. Hun ‘echte’ mensen zitten op het veld over heel de wereld. Door een blog kan meer online betrokkenheid en interactie ontstaan.
6. Bloggen maakt persoonlijk en authentiek
Een blog maakt de organisatie persoonlijk en geeft een authentieke en persoonlijke uitstraling. Zeker als met gewone ‘auteurs’ van de werkvloer wordt gewerkt. Dat creëert een binding met de doelgroep.
Kortom, wij geloven dat een blog interessant is voor veel organisaties, mits je je commit aan het serieus schrijven van goede content! Ik dwing je tot niets, maar hoop dat je het toch minstens overweegt na het lezen van bovenstaande redenen.