150 Social media blunders

Er zijn een paar manieren om te scoren met blog- en nieuwsbriefartikelen. Eén daarvan is het zogenaamde content curation, een term waarvoor ik nog geen lekker klinkend Nederlands alternatief heb gezien. Curation houdt in: het verzamelen van relevante content, deze classificeren, beoordelen en/of verrijken en vervolgens delen. Een goede curator helpt zijn publiek om de pareltjes te vinden in de overvloed aan informatie die ons tegenwoordig bereikt, en om deze te duiden.

Een andere manier is om artikelen te schrijven met een originele, prikkelende invalshoek. Dus niet: “tips om social media effectief in te zetten” maar bijvoorbeeld andersom: “zo richt je je bedrijf te gronde met social media.”

Voor dit artikel heb ik beide methoden toegepast en ik heb een aantal interessante (engelstalige) artikelen voor je verzameld. Samen bevatten ze 150 social media blunders die je maar beter kunt vermijden als je volgend jaar promotie of winst wil maken…

8 Disastrous LinkedIn Mistakes

Nou ja, rampzalig… maar het lijstje bevat wel nuttige tips, zoals: je kunt beter geen lid worden van religieuze groepen of andere “statement” groepen, en om endorsements vragen van directe collega’s – die werken beter als ze van een klant of manager komen.

12 outrageous job losses due to mishandling social media

Erg grappige verzameling van de stomme dingen die mensen op social media doen. Hilarisch. Gelukkig zijn wij veel slimmer en doen we dat soort dingen, niet, toch?

Think Tank: Hard lessons from blunders in social media marketing

Twee recente case studies van Qantas en TripAdvisor.

3 Social Media Blunders Your Business May be Committing

Als je het doet, doe het dan goed, wees consistent en gebruik tools om de resultaten te meten. Heb je een Facebook pagina met drie fans en stuur je gemiddeld anderhalve tweet per maand, lees dan dit artikel.

5 social media blunders made by PR agencies

Yep, ook PR-bureaus maken fouten! Een reality check voor iedereen die zich door zijn PR-bureau laat overtuigen om social media aan ze uit te besteden.

54 Social Media Mistakes

Handige checklist. Hier en daar wat persoonlijke voorkeuren van de auteur, maar ik kan me er goed in vinden!

Are You Making These 10 Mistakes On Your Blog?

Goed blogartikel van Jeff Bullas, die het sowieso waard is om te volgen. De meeste van zijn tips hebben te maken met een gebrek aan sociale interactiemogelijkheden op je blog.

5 Biggest Mistakes Businesses Make When Using Facebook

Kort artikeltje met nuttige tips, zoals mijn persoonlijke favoriet: plaats niet automatisch al je tweets op Facebook! Verschillende platformen hebben verschillende manieren van communiceren, en als je te lui bent om twee netwerken goed in te zetten kun je je maar beter beperken tot één (of geen).

Social media 101: 14 Social Media Disasters

Een Slideshare presentatie van IBM Market Insights met 14 amusante case studies van social media missers. Onder andere van ‘our friends at CVS Pharmacy’ (voor wie Extreme Makeover Home Edition kijkt…)

3 Social Media mistakes you should avoid

Samengevat: er te veel waarde aan hechten, te veel focussen op verkopen en zonder plan of doel beginnen. Check!

5 biggest mistakes in social media

Tactiek met strategie verwarren, gebrek aan resources, geen lange-termijn beheerplan hebben, aan social media beginnen zonder aan je merk te werken en geen rekening houden met de onvoorspelbaarheid van social media. Maar dan met goede voorbeelden en uitleg.

10 Sloppy Social Media Mistakes to fix now

Dit overzicht is wel heel erg basic… ik zou zeggen: als je meer dan 1 van deze fouten maakt: bel me! Je hebt hulp nodig. En ik kan je helpen.

10 Social Media Mistakes

He he, eindelijk weer een beetje humor. En goede tips. Zoals nummer 2: je kunt beter niet je Facebook pagina checken – op de pc van je slachtoffer – als je aan het inbreken bent. Only in America…

4 Key Mistakes Of A Social Media Competition

Het derde artikel van Jeff Bullas in dit overzicht. Als je hem nu nog niet gevolgd hebt via Twitter of je geabonneerd hebt op zijn rss-feed: doen!

5 Obvious Social Media Mistakes

Gebrek aan interactie, consistentie, persoonlijkheid en doelen, en daarnaast alleen maar over jezelf praten: dat zijn de vijf veel voorkomende missers die in dit artikel worden beschreven.

0 I like it
0 I don't like it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *