122 Online marketing trends in 2014

shutterstock_306197882

De afgelopen jaren heb ik rond deze tijd artikelen geschreven met 101 online marketing trends voor 2012 en 2013. De hoogste tijd dus voor een update met 101 online marketing trends voor 2014. Deze keer in een iets ander format, namelijk als overzicht van mijn favoriete “trends” artikelen van de afgelopen weken.

 

50 Content marketing voorspellingen voor 2014

Slideshare presentatie van het Content Marketing Institute. Interessant, want ze zijn afkomstig van 50 verschillende “thought leaders” op dit gebied.

7 Marketing trends voor 2014

Een whitepaper van E-mail en marketing automation leverancier Silverpop. Wel eerst even je gegevens achterlaten.  Eigenlijk 7 artikelen met tactische tips over hoe je kunt inpelen op de trends. Aardig.

3 Trends uit het betaalde rapport ‘Key Digital Trends for 2014’

eMarkteter geeft een drietal met cijfers onderbouwde trends weg uit hun betaalde rapport over 2014. Het gaat om Always-on Commerce, Social Media marketing en Marketing acceleration. De cijfers gaan voornamelijk over de VS.

7 Gebruikers over native advertising in 2014

Adweek laat 7 adverteerders en uitgevers aan het woord over native advertising: advertenties die er uitzien alsof het redactionele content is.

10 social media en online marketingtrends voor 2014

Geschreven door Mark de Bruin van de ANWB op Marketingfacts.  Een mooie verzameling trends uit Forbes.com en Socialmediatoday.com

De 5 socialmediatrends van 2014 met trendstrateeg Lieke Lamb

Ook van Mark de Bruin op Marketingfacts.nl: 5 social media trends van Lieke Lamb, partner bij Bureau Trendwatcher.com. Uitgebreid artikel met interessante voorbeelden.

8 SEO trends om te onthouden in het nieuwe jaar

Beknopt en relevant overzicht van trends op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Ik vind vooral de term ‘distributed SEO’ interessant. Nu verschillende sociale media platformen steeds betere zoekmogelijkheden bieden, is het niet meer voldoende om alleen voor traditionele zoekmachines te optimaliseren.

TrendDoc 2014

Van Lectric en TrendsFactory, geschreven door Ment Kuiper: een e-book van 37 pagina’s met een uitgebreide beschrijving  van een achttal megatrends zoals globalisering, het nieuwe werken, snelheid en transparantie, en hun invloed op ons leven online.

14 hotte marketingtrends voor 2014

Aardige infographic met 14 (online) marketingtrends, van Michèl Schilders op Marketingfacts.

E-mail marketing trends voor 2014

Infographic van Uberflip met vier trends op het gebied van e-mailmarketing voor het komende jaar, inclusief heldere bronvermelding.

6 E-mail marketing trends voor 2014

Slideshare presentatie van een webinar van SmartInsights.com’s Tim Watson. Naast deze slides vind je op deze pagina een link naar de volledige opname van dit webinar en vijf andere, die allemaal ‘trends voor 2014’ als onderwerp hadden. Behalve e-mail kun je ook webinars bekjken over content marketing, seo, mobile marketing, social media marketing en digital marketing.

0 I like it
0 I don't like it

2 Comments

  1. Dat zijn een boel voorspellingen bij elkaar. Ik ben vooral benieuwd wat er precies van uit komt. Leuke aanvulling: StatesofDigital.com bekeek de voorspellingen van Mashable, Hubspot en e-comsultancy over 2013 : http://www.stateofdigital.com/predicted-2013-best-mashable-hubspot-e-consultancy/

    • Hi Thomas,
      Dank voor je reactie, wat een leuk artikel! Eens kijken of ik volgend jaar boven de 67% uit kom met mijn eigen voorspellingen.... zie http://www.inboundmarketing.nl/blog/mijn-online-marketing-voorspellingen-voor-2014/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *