Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Of u nu gezocht heeft naar zoekmachine-optimalisatie, zoekmachineoptimalisatie, zoekmachine optimalisatie of zelfs Google optimalisatie of kortweg SEO (Search Engine Optimization), het feit dat u op deze pagina beland bent betekent dat u al weet dat u zelf invloed heeft op uw positie in de zoekmachines, of dat u er in ieder geval nieuwsgierig naar bent. En de zin hierboven is natuurlijk een (lelijk!) voorbeeld van wat u kunt doen om die positie te verbeteren…

Hoger scoren bij Google en andere zoekmachines

Het doel van een zoekmachine is om mensen zo goed mogelijk te helpen vinden wat ze zoeken. De manier waarop de Googles van deze wereld precies bepalen welke website het beste antwoord geeft op een bepaalde zoekvraag, verschilt per zoekmachine en is bovendien geheim. H├ęt recept om bij Google bovenaan te komen staan, bestaat dus niet. Maar als u weet dat ongeveer drie kwart van de zoekers niet verder kijkt dan de eerste pagina met zoekresultaten, is het belang van een goede score bij zoekmachines meteen duidelijk.

Een “zilveren kogel” bestaat niet, maar gelukkig is er een heleboel bekend over de factoren die van invloed zijn op je positie bij de zoekmachines. Door die factoren stap voor stap naar uw hand te zetten, kan uw website gemakkelijker gevonden worden. Dat vertaalt zich in meer bezoekers op de website. En als u het goed gedaan heeft: meer bezoekers die ook echt ge├»nteresseerd zijn in wat u te bieden heeft. En dan wordt het interessant… want dan gaat een website geld opleveren in plaats van geld kosten.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *